De meest bijzondere tijd van het jaar komt er weer aan

21 oktober 2019

Met rasse schreden gaan we richting het nieuwe jaar! Om 'geschenkstress' te voorkomen kan je beter nu al nadenken over wat je gaat geven aan je dierbaren met Kerst of Nieuwjaar. Een ballonvaart met ons is altijd een absolute hit; het is een onvergetelijk mooie ervaring. En zeg nu zelf: veel origineler kan het niet worden! Voor alle aankopen van geschenkbonnen geniet je tot en met 31 december 2019 nog van het huidige tarief van 149€ per persoon, alles inbegrepen. Deze bonnen zijn dan geldig tot 31 december 2020, dus de gelukkigen hebben rustig de tijd om deze in de lente, de zomer of de herfst van 2020 te verzilveren, aan het 'oude' tarief. Voor aankopen vanaf 1 januari 2020 bedraagt het nieuwe tarief 159€ per persoon, alles inbegrepen. Bestel hier een cadeaubon

Meevaren in een speciale ballon!

12 oktober 2019

Om jouw ballonvaart een extra-speciaal tintje te geven hebben we ook altijd een aantal bijzondere ballonnen in onze vloot. Deze dragen geen logo's van een sponsor, en ze zijn extra cool voor kinderen èn volwassenen! Op dit moment heb je de keuze tussen Garfield, Priscilla, Calimero, Smurf, een baby en een reuzegroot geschenkpakket. Deze ballonnen bieden allemaal plaats aan verschillende aantallen passagiers, en er is een apart tarief voor van toepassing. Informeer bij Koen naar de voorwaarden, en vermeld er zeker bij naar welke ballon je voorkeur uit zou gaan en met hoeveel personen je wenst te varen. Stuur een mailtje naar koen@ballonvaren.be en je zal snel antwoord krijgen!

Eén van onze teams actief in de VS

6 oktober 2019

Op dit moment neemt één van onze teams in New Mexico (VS) deel aan het grootste ballonevenement ter wereld. Met de Smurfballon voeren ze er 9 dagen lang vaarten uit. Het evenement trekt op die 9 dagen bijna 1 miljoen bezoekers. Het is het meest gefotografeerde evenement ter wereld! De vooruitzichten voor de rest van de week zien er zeer goed uit!

Wie is wie aan de telefoon?

20 september 2019

Wanneer je belt naar 09 356 64 84 krijg je meestal Koen zelf aan de telefoon. Soms (vooral wanneer Koen zelf weg is om te varen) is het Karen die antwoordt. We hebben geen personeel op kantoor, dus je wordt altijd heel persoonlijk geholpen, en zowel Koen als Karen hebben altijd antwoord op al je vragen. Heel uitzonderlijk is het misschien de kleine blonde dame die per ongeluk antwoordt-zij kan jou niet goed helpen, en zal de telefoon dan doorgeven aan Koen of Karen 😊.

Gloednieuwe verrassingsballon!

25 augustus 2019

Wat een machtig mooi weer! In de afgelopen dagen maakte onze gloednieuwe 'Verrassingsballon' zijn allereerste vaart. Deze ballon hebben we speciaal laten bouwen voor bijzondere gelegenheden, waarbij een ballonvaart als verrassing/geschenk gegeven wordt. Hij biedt plaats aan maximaal 6 passagiers per vaart. Wil jij deze heel bijzondere ballon reserveren voor een speciale gelegenheid? Informeer dan snel naar de voorwaarden, via een mailtje naar info@ballonvaren.be


Team in Taiwan

3 augustus 2019

Op dit moment neemt één van onze teams met de Smurfenballon deel aan een ballonevenement in Taitung, in het zuiden van Taiwan.
Heel bijzonder huwelijksaanzoek

1 augustus 2019

We hebben wel vaker huwelijksaanzoeken in onze manden, maar vandaag vond er een heel speciaal aanzoek plaats: Jelle Buyse, één van onze vaste piloten, ging tijdens de vaart zélf op de knieën om zijn vriendin Lien ten huwelijk te vragen! Ze zei gelukkig ja!

Stoppelvelden

16 juli 2019

Wat een machtige periode om te landen met onze ballonnen! Sinds enkele dagen rijden de boeren hun velden af!

Flexibiliteit is één van onze grote troeven

9 juni 2019

Omdat we met 16 ballonnen varen, hebben we wel voor elke gezinssamenstelling, vriendengroep of bedrijfsgroep de juiste ballon en mand. Steeds meer mensen willen de ballonvaart privé beleven, in een aparte mand.

De vreugde van onze passagiers

23 mei 2019

Elke dag mogen we weer genieten van prachtige ballonvaarten, samen met onze passagiers. De vreugde van onze passagiers is ons grootste doel-voor minder gaan we niet! Vanavond maakten we een prachtige tocht met een bedrijfsgroep, die afgesloten werd met een uitgebreid hapjesbuffet.

Examinator

21 april 2019

Naast instructeur is Koen ook examinator voor het afnemen van proeven van nieuwe piloten. Gisteren legde leerling Joris Van Sand met succes zijn examen als ballonvaarder af.

Doortoch ronde van Vlaanderen

10 april 2019

aar jaarlijkse gewoonte stonden we afgelopen zondagochtend opnieuw met één van onze ballonnen op de Grote Markt van Sint-Niklaas voor de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen.

Seizoen opnieuw op kruissnelheid

7 april 2019

Ondertussen is het seizoen voor onze vaarten met passagiers weer op kruissnelheid gekomen. Gisteren maakten we met onze 2 Porsche ballonnen een prachtige tocht over Gent!

Opleiding nieuwe piloten

30 maart 2019

Onder de vleugels van ons bedrijf leiden we ook veel nieuwe piloten op. Gemiddeld vormen we 6 nieuwe piloten per jaar. Op dit moment werkt Koen aan de opleiding van leerling Kurt De Bock uit Lochristi.

Wij hebben een groot hart voor jou

18 februari 2019

Onze piloten en teamleden zijn stuk voor stuk warme mensen, met een groot hart voor onze passagiers. Ze houden ervan om bij elke ballonvaart de mand te delen met jullie, onze passagiers. We hebben geen ambitie om te ballonvaren aan de laagste prijs, we mikken niet op massa, verkopen geen blabla, houden niet van machogedrag-daarvoor ben je bij ons niet aan het juiste adres. Wel voor focus op de mens, op geluk, op het hart, op goed voelen, op graag samen zijn.

Yes! De eerste passagiersvaart in 2019!

17 februari 2019

Dankzij het prachtige lenteweer van de voorbije dagen konden we gisteren de eerste passagiersvaart van 2019 maken. Samen met 7 collega-ballonvaarders startten we vanuit Destelbergen voor een zalige tocht richting het Waasland.

Ons bedrijf bestaat 20 jaar!

11 februari 2019

Koen, de zaakvoerder van AB Ballonvaarten, maakte in 1986 zijn eerste ballonvaart. Kort daarna startte hij zijn professionele loopbaan als ballonpiloot. In 1999 richtte hij AB Ballonvaarten op. Gisteren werd de 20ste verjaardag gevierd in de aanwezigheid van alle teamleden en van een grote groep mensen die in de voorbije 20 jaar de rode draad in het bestaan van het bedrijf gevormd hebben. Wat hebben we genoten van het samen-zijn gisteren. En wat hebben we genoten van de afgelopen 20 jaar. We zijn klaar voor nog eens zoveel jaren prachtige ballonavonturen samen met onze passagiers.

Zorgeloos genieten

20 januari 2019

Bij AB Ballonvaarten draait alles om zorgeloos genieten. Het ballonavontuur mag voor onze passagiers alleen maar plezier en genot brengen. Voor minder gaan we niet. Na de vaart brengen we onze passagiers ook kosteloos terug naar de startplaats met onze auto's.

We wensen iedereen een fantastisch nieuw jaar!

13 januari 2019

Naar jaarlijkse gewoonte zit in januari één van onze teams in Oostenrijk, om er ballonvaarten te maken boven de Alpen. Met onze Martini-ballon klimmen we er tot 12500 voet (ongeveer 3800m) om te genieten van adembenemende vergezichten. We wensen iedereen van hier uit een fantastisch 2019, en we hopen velen van jullie te mogen verwelkomen in één van onze ballonnen.

Seizoen zit erop

26 november 2018

Er leek maar geen einde te komen aan het mooie weer in België, maar nu is het wel echt winter aan het worden. De vaarten staan in deze periode op een laag pitje. We trekken veel tijd uit voor het onderhoud van al onze ballonnen (ondertussen zijn dat er maar liefst 15), ons wagenpark en onze aanhangwagens. De ballonnen worden grondig gekeurd, de documenten worden verlengd, manden worden gestoomd en van een nieuwe laag olie voorzien. De jeeps en aanhangwagens gaan allemaal naar de werkplaats voor een groot onderhoud, en passeren hun jaarlijkse keuring. Voor we het weten is het 2019, en gaat het nieuwe seizoen van start! We kunnen niet wachten!