Wie is AB Ballonvaarten

Ballonvaarder Koen Audenaert spreekt nog steeds over zijn 'jongensdroom die verwezenlijkt is'. Van kindsbeen af had hij een passie voor alles wat vloog. Van ballonvaren zijn beroep kunnen maken...dat was zijn ultieme droom.

In 1989, nu 30 jaar geleden, begon hij aan de 2 jaar durende opleiding tot beroepsballonvaarder. Meer dan 8 jaar lang vloog Koen als zelfstandige freelance piloot met duizenden mensen over adembenemende landschappen in binnen- en buitenland.

In 1999 richtte hij AB BALLONVAARTEN op. Ondertussen vaart AB ballonvaarten met 12 ballonnen en een zeppelin, en zijn er zowat 40 teamleden die er dagelijks vol enthousiasme voor zorgen dat alle ballonvaarten tot in de puntjes verzorgd worden.

Cameron Balloons

AB Ballonvaarten is ook hoofdverdeler van 'Cameron Balloons' in Belgiƫ en verzorgen de verkoop, het onderhoud en de keuringen van die luchtballonnen. Ze worden gebouwd in Bristol (Engeland). Cameron Balloons is de grootste ballonfabrikant ter wereld. De fabriek bouwde oa ook de 'Breitling Orbiter', de eerste luchtballon die een non-stop vaart rond de wereld gemaakt heeft.

Koen Audenaert

Koen Audenaert is lid van KBBF, de Koninklijke Belgische Ballonvaartfederatie. Hij is sinds 1993 instructeur, en heeft sindsdien zowat 60 ballonvaarders opgeleid. Sinds 2004 is hij ook examinator voor de Regie der Luchtwegen.

Bel nu 09 356 64 84 of mail info@ballonvaren.be voor meer informatie!